Υλικά
για
την ζύμη
300
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100
γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200
γραμμάρια βούτυρο
2
αυγά
1
πρέζα αλάτι
2
κουτ. σούπας γάλα
για
τη κρέμα
3
φλιτζάνια γάλα
1
φλιτζάνι ζάχαρη
2
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4
κουτ. σούπας αλεύρι
2
κρόκους αυγών
300
γραμμάρια κουβερτούρα, σε κομμάτια
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για μια ώρα στο
ψυγείο να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια
ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας. Τρυπάμε τη ζύμη
με ένα πιρούνι, απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκορπάμε από πάνω
όσπρια –βάζουμε βάρος για να την εμποδίσουμε να φουσκώσει. Ψήνουμε στους 180
βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 25 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη
από το φούρνο, αφαιρούμε λαδόκολλα και όσπρια και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε
κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα. Κτυπάτε στο μίξερ το 1 φλιτζάνι γάλα,
το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τους κρόκους
και κτυπάτε μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε
το μείγμα στη κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και
να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα να
λιώσει.
Απλώνουμε
στη βάση της τάρτας τη κρέμα σοκολάτας
και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Γαρνίρουμε τη κρέμα με σαντιγί, η
καβουρδισμένα αμύγδαλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου