Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ (PANNA COTTA)




Υλικά

1 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 βανίλιες
½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνη

Για το σιρόπι φράουλας
½  κιλό φράουλες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό από ½  λεμόνι
1 σφηνάκι λευκό κρασί, γλυκό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο μείγμα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει, την αδειάζουμε σε μια φόρμα η σε μικρά φορμάκια και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για μια ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράζουμε για 3 λεπτά. Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Διατηρούμε τη σιρόπι φράουλας σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα η σε πιατάκια τη κρέμα και τη περιχύνουμε με τη σιρόπι φράουλας  η άλλο σιρόπι της αρεσκείας μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου