Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ




 Υλικά

4 φλιτζάνια αγελαδινό γάλα (κατά προτίμηση βουβαλίσιο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, για το ταψί
2 κουτ. σούπας βούτυρο, για το ταψί

Εκτέλεση

Διαλύουμε το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο γάλα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το υπόλοιπο γάλα και τα βράζουμε. Μόλις βράσουν, προσθέτουμε  το ρυζάλευρο σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
Παίρνουμε ένα ταψί αλουμινένιο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε και το βάζουμε στη φωτιά για να καεί. Το καίμε απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να μας μυρίσει καμένο. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, για 3-4 ώρες. Για να το σερβίρουμε χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να βγάλουμε το κομμάτι ξύνοντας τον πάτο του ταψιού έτσι ώστε να πάρουμε και το καμένο μέρος μαζί. Γυρνάμε ανάποδα το κομμάτι της κρέμας, ώστε να είναι η καραμέλα στο επάνω μέρος.

Ρυζάλευρο αν δεν βρούμε στο σουπερ μάρκετ (στις παιδικές κρέμες το βρίσκουμε συνήθως), μπορούμε να αλέσουμε στο μπλέντερ κόκκους ρυζιού μέχρι να γίνουν σκόνη σαν αλεύρι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Καζάν ντι πί:  Ο πάτος του καζανιού. Το καζάν ντι πι παρασκευάζεται σύμφωνα με την αυθεντική Πολίτικη συνταγή με βουβαλίσιο γάλα. Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο ιμάμης έκαψε το βουβαλίσιο γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε καζαν ντι πι, δηλαδή ο πάτος του καζανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου