Υλικά
1
κιλό καλαμάρια μέτρια
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½
φλιτζάνι εστραγκόν, ψιλοκομμένο
½
φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
½
φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1
κουτ. σούπας μουστάρδα
2
κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Για
τη σάλτσα
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό
από 2 λεμόνια
2
κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½.
κουτ. γλυκού πάπρικα
½.
κουτ. γλυκού ρίγανη
½.
κουτ. γλυκού θυμάρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα καλαμάρια και πλένουμε καλά.
Βάζουμε
στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το σκόρδο τον μαϊντανό, τον άνηθο, το εστραγκόν,
την μουστάρδα, την φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και με ένα κουταλάκι
γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα τα καλαμάρια.
Σε
ένα σέηκερ κτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη πάπρικα, τη ρίγανη και το
θυμάρι.
Βάζουμε
τα καλαμάρια σε ένα ταψί, τα αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο. και τα
ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10-15 λεπτά. Προτού τα βγάλουμε από το φούρνο,
δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έχουν ψηθεί. Δεν θα πρέπει να τα ψήσουμε
πολύ, γιατί θα γίνουν σκληρά.
Μόλις
ψηθούν τα καλαμάρια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα χαράζουμε σε λωρίδες (δεν τα
κόβουμε τελείως) και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
Τα
σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου