Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

5 ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
αλάτι, ρίγανη και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες τις σκουπίζουμε όπως είναι με τη φλούδα και τις βάζουμε στα μικροκύματα για 15 λεπτά. Αφού γίνουν τις κόβουμε στη μέση και τις αλείφουμε με το σκόρδο. που το έχουμε κόψει στη μέση. Ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τέλος την πατάτα με το τυρί κρέμα.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Υλικά
1/2 κιλό πένες
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2 φλιτζάνια φέτα, τριμμένη
3 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
4 αυγά
αλάτι, μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε  και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω την κεφαλογραβιέρα και τη φέτα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το γάλα και τα ρίχνουμε επάνω από τα τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ½  ώρα περίπου.

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Υλικά
½ κιλό ταλιατέλες
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
6 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος   
2 ½ φλιτζάνια κασέρι, τριμμένο       
2 ½ φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη   
2 κουτ. σούπας βούτυρο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις σουρώνουμε.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ βάζουμε τις μισές ποσότητες  από τις ταλιατέλες, τα τυριά και τα καπνιστά. Μετά βάζουμε τις υπόλοιπες ταλιατέλες με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για περίπου 45 λεπτά και να ροδίσουν τα τυριά από πάνω.

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά   
2 φιλέτα κοτόπουλου
1 κονσέρβα ντοματάκια σε κυβάκια
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη     
1 ½ φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα
ελαιόλαδο
κάρυ, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, τα πασπαλίζουμε με κάρυ, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνουμε τη ντομάτα και τη πιπεριά να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ ρίχνουνε αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι από πάνω και ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά η μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών
(μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, πάπρικα, μουστάρδα, κύμινο)
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
ψιλοκομμένο μαϊντανό 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι τις μπριζόλες με το σκόρδο και το κρασί και τις αφήνουμε
να σιγοβράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου