1
πακέτο φύλλο κρούστας
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
κολοκυθάκι, τριμμένο
1
καρότο, τριμμένο
1
πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
½
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
130
γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2-3
κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1
κουτ. σούπας σόγια σος
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2
κουτ. σούπας σουσάμι
αλάτι
– πιπέρι
½
φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για
τη σάλτσα
½
φλιτζάνι ζάχαρη
2
κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1
φλιτζάνι κέτσαπ
3
κουτ. γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, το σέλινο,
τα μανιτάρια, το σέλινο, τον άνηθο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε
την σόγια σος, τον πελτέ ντομάτας, και το σουσάμι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για
μερικά λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τα υλικά μας από τη φωτιά και τα αφήνουμε να
κρυώσουν.
Απλώνουμε
το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες των 10 εκατοστών. Για
κάθε ρολό λαχανικών χρησιμοποιούμε τρείς λωρίδες φύλου, λαδώνοντας τες μεταξύ
τους με βούτυρο.
Βάζουμε
στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μείγμα, διπλώνοντας πρώτα τις άκρες
του προς τα μέσα, τυλίγουμε σε ρολό.
Αλείφουμε
ένα ταψάκι με βούτυρο και βάζουμε τα ρολάκια λαχανικών, τα βουτυρώνουμε και τα
πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (25-30
λεπτά).
Σε
ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την καίμε έως ότου ροδίσει ανακατεύοντας
διαρκώς, προσθέτουμε με προσοχή το ξύδι, την κέτσαπ και συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να δένει τη βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε
το μέλι και ανακατεύουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου