Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ




Υλικά

½ κιλό μύδια κατεψυγμένα (χωρίς κέλυφος)
1 φλιτζάνι  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτάκι μπίρα
1 κουτ. σούπας κάρυ
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
½  κουτ. γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
½ φλιτζάνι μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα μύδια, τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα μπαχαρικά και ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό που να είναι αρκετά πηχτός για να μην απλώνει στο τηγάνι.
Ρίχνουμε μέσα στο κουρκούτι τα μύδια και τα ανακατεύουμε απαλά.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε 2-2 τα μύδια μαζί με χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αφήνουμε να ψηθούν καλά, γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι..
Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και λίγη πικάντικη μουστάρδα δίπλα.  

Αν δούμε ότι απλώνει ο χυλός κατά το τηγάνισμα, βάζουμε λίγο αλεύρι παραπάνω στο μείγμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου