½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι ζάχαρη
¾
φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
Φλούδα
½ πορτοκαλιού, ψιλοκομμένη
½
κουταλιά μαγειρική σόδα
1
κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½
κουταλάκι τριμμένα γαρίφαλα
¼
φλιτζανιού κονιάκ η μπράντι
½
κιλό αλεύρι
¼
κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε
το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη πρέπει να
είναι εύπλαστη. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να έχει φάρδος περίπου 1 εκ. και τη κόβετε
σε διάφορα σχήματα με τις ειδικές φορμίτσες για κουλουράκια η με ένα άδειο
βαζάκι. Ψήστε τα σε λαδωμένη λαμαρίνα μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Δόση για 45 κουλούρια.
Συνταγή
από την Ιθάκη, παλαιότερα τα κουλουράκια αυτά υπήρχαν σε όλα τα νοικοκυριά των
νησιών κατά τη περίοδο της Σαρακοστής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου