Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ



Υλικά

1 ½ κιλό τσιπούρα
2 κιλά αλάτι χοντρό
½  φλιτζάνι μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, κόλιαντρο, δάφνη),
τριμμένα η άλλα της αρεσκείας μας
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά την τσιπούρα μόνο από τα εντόσθια και τα πτερύγια, αλλά όχι τα λέπια της. Βάζουμε στην κοιλιά της το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και μια φέτα λεμονιού.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, σκορπάμε το μισό μείγμα των μυρωδικών που έχουμε επιλέξει, βάζουμε επάνω την τσιπούρα και την καλύπτουμε καλά με χοντρό αλάτι και το υπόλοιπο μείγμα των μυρωδικών ώστε να καλυφθεί τελείως.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Για να μην μας καεί σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Μόλις βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο το αλάτι έχει κάνει μια κρούστα γύρω από το ψάρι. Με προσοχή αφαιρούμε την κρούστα (φεύγει μαζί και το δέρμα), τη ραχοκοκαλιά, τη κοιλιά και τα πλαϊνά κόκκαλα.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι, φυλλαράκια μαϊντανού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τσιπούρα με συναγρίδα, σφυρίδα, λαβράκι κα, ενώ τη γέμιση και τα μυρωδικά μπορούμε να τα παραλείψουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου