½
κιλό φακές ψιλές η χοντρές
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3
σκελίδες σκόρδο σε φέτες
3
φύλα δάφνης
2
κουταλιές πελτέ ντομάτας
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τις φακές, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε μέχρι να πάρουν
βράση, τις αποσύρουμε από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε.
Τις
ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις βράζουμε με 5-6 ποτήρια νερό, προσθέτουμε τα
κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι, τη ρίγανη, το πελτέ ντομάτας ανακατεύοντας
να διαλυθεί και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά
από μισή ώρα προσθέτουμε το αλάτι και λίγο πριν το τέλος το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ελιές, σαρδέλες παστές και φυσικά φακές χωρίς ξύδι δεν
γίνεται.
Αν
θέλουμε προσθέτουμε στα υλικά 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες και 2 καρότα σε
φέτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου