½
κιλό παντζάρια χωρίς τα φύλλα
1
ξινόμηλο, τριμμένο
1
φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
250
γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
100
γραμ. μαγιονέζα
3
σκελίδες σκόρδο
2
κουτ. σούπας ξύδι
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει και τα
βράζουμε για μισή ώρα. Τα καθαρίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβoυμε
σε κύβους.
Λιώνουμε
στο μπλέντερ το σκόρδο, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι, το
αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Σε
μια σαλατιέρα βάζουμε τα παντζάρια κομμένα σε κυβάκια, το ξυνόμηλο, το μαϊντανό,
τα καρύδια το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε
πασπαλίζοντας με καρύδια και μαϊντανό.
Μπορούμε
να προσθέσουμε στα υλικά, λάχανο λεπτοκομμένο. Καλό είναι να φτιάξουμε την
σαλάτα μας από την προηγούμενη μέρα, έτσι θα τραβήξουν καλύτερα τα υλικά και θα
είναι πιο νόστιμη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου