Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ & ΚΑΠΑΡΗ




Υλικά

½ κιλό μακαρόνια Νο 6
3 κονσέρβες τόνο σε νερό, κομματισμένο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ πράσο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κάπαρη
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
κεφαλογραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την κάπαρη, το κουκουνάρι, το πιπέρι τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το πελτέ της ντομάτας, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το κρασί. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και αμέσως τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα του τόνου και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη κεφαλογραβιέρα και το ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου