Υλικά
½
κιλό φάβα
1
κρεμμύδι
1
κουτ. γλυκού σόδα
λίγο
αλάτι
2
κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
10
ντοματίνια Σαντορίνης
3
κουτ. σούπας κάπαρη
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τη φάβα, την ξεπλένουμε σε 2-3 νερά και την βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο νερό
και με σόδα μαγειρικής για καμιά ώρα. Στραγγίζουμε, την ξεπλένουμε, τη βάζουμε
σε μια κατσαρόλα με το νερό, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι να βράσει σε δυνατή
φωτιά στην αρχή και σε μέτρια στη συνέχεια. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει
χυλός. Μόλις κρυώσει την περνάμε από το μύλο του πουρέ.
Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού μέχρι
να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε
τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε. Σερβίρετε σε μια
πιατέλα τη φάβα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα από το τηγάνι μας.
Μπορούμε
να αντικαταστήσουμε τα ντοματίνια, με ντομάτες λιαστές σε λεπτές λωρίδες και να
προσθέσουμε στο τηγάνι μας δύο κουταλιές ζάχαρη να καραμελώσει το μείγμα μας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου