Υλικά
12
σύκα ξερά Καλαμάτας
½
φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
3
κουτ. σούπας μέλι
2
κουτ. γλυκού σουσάμι, καβουρδισμένο
1
κουτ. γλυκού κανέλα
½
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
12
γαρύφαλλα
½
φλιτζάνι κρασί, κόκκινο γλυκό
Εκτέλεση
Ανοίγουμε
τα σύκα στη μέση (όχι τελείως) αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια τους.
Σε
ένα μπολ αναμειγνύουμε τα καρύδια, το
μέλι, την κανέλα και με ένα κουτα λάκι γεμίζουμε τα σύκα με λίγο από το μείγμα.
Τα κλείνουμε και καρφώνουμε στο καθένα από ένα γαρυφαλάκι.
Τοποθετούμε
τα σύκα εφαρμοστά σε ένα ταψάκι, με το άνοιγμα προς τα πάνω, τα περιχύνουμε με
γλυκό κόκκινο κρασί.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Μπορούμε
να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι στραγγιστό ή παγωτό κρέμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου