Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ




Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού μπέικιν
4 αυγά
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Στο κάδο του μπλέντερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη βανίλια και το μπέκιν πάουντερ και τα κτυπάμε να γίνουν μια σφικτή ζύμη. 
Απλώνουμε τη ζύμη σαν χοντρό φύλλο πίτας σε μία λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τοποθετούμε αμέσως σε μια πιατέλα με μια πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι την μαρμελάδα. Το τυλίγουμε σε σχήμα ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε σε φέτες και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω μαρμελάδα της γέμισης και σερβίρουμε.

Μπορούμε να βάλουμε στην γέμιση οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας μας η μερέντα η ότι άλλο μας αρέσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου