Υλικά
1
κιλό σουπιές
1
κιλό σπανάκι
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3
σκελίδες σκόρδο
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ
καλά τις σουπιές, αφαιρούμε το δέρμα τους και τις κόβουμε σε μακρόστενα
κομμάτια και το κεφάλι τους σε δύο μέρη. Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και
τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Στην
συνέχεα καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και αν τα φύλλα του είναι
μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,
στην συνέχεα ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με
κρασί, ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας και λίγο νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα
αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35 λεπτά περίπου η έως σχεδόν να μαλακώσουν οι
σουπιές. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και εάν χρειαστεί
λίγο νερό και τα αφήνουμε βράσουν για άλλα 10 λεπτά
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου