Υλικά
1
φύλλο παστό μπακαλιάρο
2-3
πατάτες
1
μέτριο κρεμμύδι
1
σκελίδα σκόρδο
χυμό
από 2 λεμόνια
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε
από την προηγούμενη τον μπακαλιάρο αφού τον έχουμε κόψει σε κομμάτια και τον έχουμε βάλει σε λεκάνη με
νερό, το οποίο θα πρέπει να το έχουμε
αλλάξει 3-4 φορές. Μετά αφαιρούμε τα πτερύγια και το δέρμα και τον ξεπλένουμε.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια , το
κρεμμύδι στα τέσσερα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό τόσο όσο
χρειάζεται για να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Όταν
μισοβράσουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τη ρίγανη, αλάτι
αν χρειάζεται και πιπέρι. Βράζουμε το φαγητό μας, για 15-20 λεπτά περίπου σε
χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο
ζεστό νερό.
Όταν
βράσουν οι πατάτες ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Κουνάμε την κατσαρόλα, δεν
ανακατεύουμε γιατί θα μας διαλυθεί το ψάρι, αφήνουμε να πάρει μια βράση και το
αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου