Συστατικά
300
γρ. γίγαντες
300
γρ. φασόλια χάντρες
300
γρ. φρέσκα φασολάκια
1
κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ή
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Το
χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο
ελαιόλαδο
1
κ.γ. μουστάρδα
1
κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
Αλάτι
& πιπέρι
Τρόπος
μαγειρέματος
Μούσκεψε
τους γίγαντες από βραδύς σε μπόλικο νερό. Στράγγιξε και βάλε σε κατσαρόλα να
βράσουν για 5 λεπτά και πέταξε το νερό
Πρόσθεσε
φρέσκο νερό να σκεπάσεις τους γίγαντες και συνέχισε το βράσιμο για 2-2 ½ ώρες,
προσθέτοντας αλάτι στο τέλος
Παράλληλα
βράσε τα φασολάκια χάντρες, μαζί μετα φρέσκα φασολάκια για 30-40 λεπτά και
στράγγιξε. Ανάμειξε όλα τα φασόλια σε ένα μπολ
Χτύπησε
το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και περίχυσε
τη σαλάτα σου
Στο
τέλος πρόσθεσε τον φρέσκο μαϊντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σέρβιρε.
ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ –
ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου