Υλικά
1
κιλό χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
1
½ κιλό σέλινο
2
κρεμμύδια, τριμμένα
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2
κρόκους αυγών
½
φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε
το σέλινο και το κόβουμε το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
Σε
κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, το τσιγαρίζουμε και το βάζουμε σε
μια πιατέλα. Βάζουμε στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ξαναβάζουμε
το κρέας, προσθέτουμε τις ντομάτες,
αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε
να σιγοβράσουν, για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε
το σέλινο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι το κρέας και το σέλινο να
μαλακώσουν , περίπου για άλλη μια ώρα.
Σε
ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους από τα αυγά με τον χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα
παίρνουμε λίγο ζεστό ζουμί από τη κατσαρόλα και το ενώνουμε με τους κρόκους,
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το αυγολέμονο. Στο τέλος αφού βγάλουμε την
κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας με το σέλινο,
κουνάμε τη κατσαρόλα να απλωθεί παντού, και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου