ΑΡΚΕΙ
ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ για να νιώσει κανείς μια απρόσμενη ευεξία και ένα
στιγμιαίο σταμάτημα του χρόνου. Πολλοί διατυμπανίζουν ότι δε μπορούν να ζήσουν
χωρίς σοκολάτα, ενώ ακόμα και οι πιο εγκρατείς λυγίζουν στη θέα μιας εξαίσιας
πραλίνας. Το arrtravel επέλεξε και παρουσιάζει τους μαιτρ του είδους που έχουν
αναγάγει την τέχνη της σοκολάτας σε εμπειρία ζωής.
Vosges Haut-Chocolat,
Σικάγο
Η
ιδιοκτήτρια η Katrina Markoff επιλέγει κάθε μπαχαρικό, λουλούδι και όλες τις
πρώτες ύλες που θα μπουν στο εργαστήριο της σοκολατοποιίας της για να
μετατραπούν σε εκλεκτή σοκολάτα. Η ίδια άλλωστε έμαθε την τέχνη της
ζαχαροπλαστικής στο κορυφαίο Le Cordon Bleu, στο Παρίσι. Σπεσιαλιτέ της οι
τρούφες με μεξικάνικη βανίλια ή τα αργεντίνικα dulce de leche
(www.vosgeschocolate.com).
Teuscher, Ζυρίχη
Όλα
ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια σε μια μικρή πόλη στις ελβετικές Άλπεις. Ο Dolf
Teuscher έψαχνε σε όλο τον κόσμο για να βρει το καλύτερο κακάο, αμυγδαλωτά,
φρούτα, ξηρούς καρπούς και άλλα υλικά για να φτιάξει τις σοκολάτες του. Σήμερα,
στα εργαστήρια της Teuscher στη Ζυρίχη φτιάχνονται πάνω από 100 ποικιλίες
σοκολάτας βασισμένες στις αυθεντικές συνταγές του Dolf, που πλέον βρίσκονται
στα χέρια του γιου του. Σπεσιαλιτέ η τρούφα με σαμπάνια Dom Perignon
πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη (www.teuscher.com).
Scharffen Berger Chocolate Maker, Inc., Καλιφόρνια
Το
δυνατό χαρτί της είναι η κορυφαία μαύρη σοκολάτα. Για να την δημιουργήσουν, οι
ειδικοί της σοκολατοποιίας εκτελούν όλα τα στάδια μόνοι τους, από τον κόκκο του
κακάο μέχρι τη τελική σοκολάτα. Αφού εντοπίσουν τους καλύτερους κόκκους, τους
δοκιμάζουν και τους αναμιγνύουν δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις. Όλες οι
σοκολάτες είναι χειροποίητες και παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες
(www.scharffenberger.com).
Jacques Torres
Chocolate, Νέα Υόρκη
Με
το που μπαίνεις στο κατάστημα νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς στην ταινία Chocolat
με τη Ζιλιέτ Μπινός. Εδώ, ειδικεύονται στις φρέσκες, χειροποίητες σοκολάτες τις
οποίες σας συστήνουμε να απολαύσετε επιτόπου, στα τραπεζάκια του χαζεύοντας
τους ζαχαροπλάστες εν ώρα εργασίας πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες
(www.mrchocolate.com).
Norman Love
Confections, Φλόριντα
Κάθε
σοκολατάκι μοιάζει με μικρό έργο τέχνης αφού τα σχέδια ζωγραφίζονται πρώτα στο
χέρι ή με ειδικό αερογράφο πριν τα γεμίσουν με την πιο εκλεκτή σοκολάτα που
καταφτάνει από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία (www.normanloveconfections.com).
Valrhona, Γαλλία
Εδώ
δημιουργούν γκουρμέ σοκολάτες από το 1922 με κακάο που αγοράζουν απευθείας από
τις καλύτερες φυτείες της λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού.
Το 2008 δημιούργησαν την πικάντικη και αλμυρή μαύρη σοκολάτα Xocopili
(www.valrhona.com).
Godiva Chocolatier,
Βρυξέλλες
Η
ιστορία ξεκινά το 1920 από το μικρό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της οικογένειας
Draps στις Βρυξέλλες. Οι σοκολάτες τους πωλούνταν στα μεγαλύτερα και πιο ακριβά
καταστήματα. Σε ηλικία 14 ετών, ο Joseph Draps μπήκε στην οικογενειακή
επιχείρηση και αφού έμαθε όλα τα μυστικά, της έδωσε το όνομα Godiva και
χρησιμοποίησε για τις σοκολάτες του χρυσό κουτί που έγινε το σήμα κατατεθέν
του. Το παλάτι του Βελγίου δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο και όρισε την
σοκολατοποιία ως επίσημο προμηθευτεί του (www.godiva.be).
Richard Donnelly Fine
Chocolates, Καλιφόρνια
Εδώ
θα βρείτε τις πιο ασυνήθιστες γεύσεις σοκολάτας: εκλεκτή βελγική και γαλλική
σοκολάτα συνδυάζεται με υλικά όπως λεβάντα, σαφράν, κάρδαμο ή τσάι Earl Grey.
Όλες οι σοκολάτες είναι χειροποίητες και να είναι απόλυτα φρέσκες, φροντίζουν
να μην παράγουν περισσότερα από 22 κιλά σοκολάτας την ημέρα
(www.donnellychocolates.com).
Richart, Παρίσι
Η
ποιότητα και η γεύση της εκλεκτής σοκολάτας είναι ασύγκριτη. Οι συνταγές
φτιάχνονται και δοκιμάζονται από την ί δια την οικογένεια Richart και έχουν
κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το κορυφαίο Ruban Bleu επτά φορές. Εδώ, δεν
μετράει μόνο η γεύση αλλά και η εμφάνιση γι'αυτό και τα κουτιά με τα
σοκολατάκια είναι εντυπωσιακά (www.richart-chocolates.com).
Puccini Bomboni,
Άμστερνταμ
Εδώ
θα βρείτε τις καλύτερες σοκολάτες της Ολλανδίας. Οι ιδιοκτήτες του cafe-εστιατορίου
φτιάχνουν τις σοκολάτες επιτόπου και δεν τις στέλνουν με κούριερ σε όσους
θέλουν να αγοράσουν. Εδώ κυριαρχούν οι εξωτικές γεύσεις συνδυάζοντας τη
σοκολάτα με μπαχαρικά. Η ποικιλία είναι περιορισμένη αλλά η ποιότητα είναι
εκπληκτική (www.puccinibomboni.com).
Πηγή: www.arttravel.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου