1 κιλό πράσα
4-5
φρέσκα κρεμμυδάκια
2
καρότα, κομμένα σε φέτες
2
κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
½
ματσάκι μαϊντανό
1/3
φλ ελαιόλαδο
1
κουταλιά πελτές
1
κουτ. γλυκού ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
χυμό μισό λεμονιού
1 ½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα πράσα (κρατάμε το λευκό και μέρος του πράσινου) και τα κόβουμε σε
χοντροκομμένα κομμάτια.
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τα
καρότα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε σε
χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακινώντας την κατσαρόλα μερικές φορές για να μην
μας κολλήσουν.
Προσθέτουμε
το μαϊντανό, το πελτέ, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και το ρύζι,
σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά, ελέγχοντας
περιστασιακά αν χρειάζεται συμπλήρωμα στο νερό.
Αποσύρουμε
από τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε το φαγητό για
10 λεπτά να πιεί τα υγρά του.
Όταν
σερβίρουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον λίγο χυμό λεμόνι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου