2
φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
4
σκελίδες σκόρδο
½
φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
½
φλιτζάνι κουκουνάρι, καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε
στο μπλέντερ, το σκόρδο, το βασιλικό (έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια) και τα
κουκουνάρια για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Προσθέτουμε
το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα, το ξύδι και χτυπάμε για 5
δευτερόλεπτα ακόμη.
Το
βάζουμε σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο
με λίγο
λάδι από πάνω για καλύτερη συντήρηση.
Το
πέστο βασιλικού το βάζουμε σε μακαρόνια, πατάτες και σαλάτες.
Μπορούμε
να κάνουμε πέστο αντί για βασιλικό με μαϊντανό ή με ρόκα η ακόμη και με διάφορα
μυρωδικά. Αντί για κουκουνάρι μπορούμε να βάλουμε διάφορους ξηρούς καρπούς όπως
καρύδια, φουντούκια και φιστίκια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου