Υλικά
8
αγκινάρες
½
κιλό αρακά
3
καρότα, σε φέτες (προαιρετικά)
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3
κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½
ματσάκι φρέσκο άνηθο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1½ λεμόνι τον χυμό του
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις αγκινάρες, βγάζοντας ένα-ένα τα σκληρά φύλλα τους. Κόβουμε με ένα μαχαίρι
τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα και με ένα κουτάλι με προσοχή αφαιρούμε το
χνούδι τους. Κόβουμε το κοτσάνι τους και το καθαρίζουμε γύρω-γύρω. Τις περνάμε
με μια λεμονόκουπα και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού,
για να μην μαυρίσουν.
Σε
μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν μετά ρίχνουμε
τον αρακά και τα καρότα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα σοτάρουμε
όλα μαζί.
Ρίχνουμε
ζεστό νερό στο φαγητό και προσθέτουμε τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, προσθέτοντας νερό όταν
χρειάζεται.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου