Υλικά
½
κιλό σπαγγέτι Νο.7
5
φέτες μπέικον ή παντσέτα, κομμένο σε κύβους
4
αυγά
1
½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2
κουτ. σούπας βούτυρο
1
σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε το μπέικον με μια σκελίδα σκόρδο και το
μαϊντανό μέχρι το μπέικον να ροδίσει καλά. Πετάμε το σκόρδο.
Βράζουμε
τα ζυμαρικά αλ al dente σε αλατισμένο νερό και πριν τα σουρώσουμε κρατάμε ένα
φλιτζάνι ζουμί.
Σε
ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, με το τυρί, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και προσθέτουμε το ζουμί από τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε
τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και
τυριού και ανακατεύουμε γρήγορα - γρήγορα να μη σφίξει το αυγό, αλλά να
δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε
με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Η
καρμπονάρα αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας. Η προέλευσή της
αποτελεί μυστήριο. Μία από τις πιο γνωστές αναφορές γίνεται για ένα χωριό με το
όνομα Carbonara, άλλοι όμως υποστηρίζουν πως προέρχεται από τους Καρμπονάρους,
κίνημα, του οποίου τα μέλη του αναγκάζονταν να κρύβονται, με αποτέλεσμα να
χρησιμοποιούν υλικά εύκολα να βρεθούν έτσι ώστε να ανακαλύψουν την συνταγή της
καρμπονάρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου