Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ





Υλικά

8-10 πράσινες πιπεριές
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
4 ντομάτες, στο τρίφτη
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια και τα σπόρια.  Τις πλένουμε και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε στο κάτω μέρος για να βγει εύκολα το ζουμί στο ψήσιμο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά προσθέτουμε το κιμά, τα πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το ρύζι, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη. (Εγώ υπολογίζω το ρύζι ανάλογα με τη ποσότητα των γεμιστών, δηλαδή 8 πιπεριές – 8 κουταλιές της σούπας ρύζι).
Σε μία χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε τις πιπεριές κοντά-κοντά και τις γεμίζουμε με ένα κουτάλι, με το μείγμα από το τηγάνι και τις κλείνουμε με το καπάκι τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και νερό τόσο όσο να σκεπαστούν οι πιπεριές και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε με νερό.

Μπορούμε να τις ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια περίπου ώρα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου