5
μήλα κόκκινα, στο τρίφτη
1
φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
φλιτζάνι γάλα
4
αυγά
2
½ φλιτζάνια αλεύρι
1
φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
1
φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
¼
φλιτζάνι κονιάκ
1
κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
½
κουτ. γλυκού γαρίφαλο
2
κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα μήλα από τη φλούδα, τα κοτσάνια και τα σπόρια. Τα περνάμε από τη χοντρή
πλευρά του τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με κονιάκ και τα
πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στο
μπλέντερ κτυπάμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά
συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη
συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι λίγο -
λίγο, εναλλάξ με το γάλα, τα καρύδια και τα κτυπάμε πολύ καλά μέχρι να
σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός
Ρίχνουμε
τα μήλα και τις σταφίδες στο χυλό και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Βυθίζουμε ένα μυτερό μαχαιράκι στο κέικ κι αν βγει καθαρό
τότε έχει ψηθεί.
Μπορούμε
τα μήλα να τα κόψουμε σε κυβάκια η σε λεπτές φέτες και να τα προσθέσουμε στο
μείγμα. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τα καρύδια -στη περίπτωση αυτή, προσθέτουμε την
αντίστοιχη ποσότητα σε αλεύρι. Επίσης αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ μας
νηστίσιμο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με χυμό πορτοκάλι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου