Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ




Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νισεστέ
4 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας κανέλα
ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το νισεστέ, τα τρία φλιτζάνια ζάχαρη, τη κανέλα, το νερό και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο βάζουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη και τη βανίλια και τη ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για να λιώσει και την ανακατεύουμε έως να καραμελώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του μπολ σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να μας δώσει μια κρέμα καραμέλας.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω το χαλβά με ζάχαρη και το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει από πάνω μια κρούστα, 10 λεπτά περίπου.
Όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Αν θέλουμε τα αμύγδαλα που προσθέσαμε, τα καβουρδίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου