Υλικά
4
χοιρινές μπριζόλες
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
χυμό
από ½ λεμόνι
1
φλιτζάνι λευκό κρασί
3
κουτ. σούπας μουστάρδα
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε
ένα τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε για
2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε και αυτές για 2-3 λεπτά
και κατόπιν βάζουμε το λεμόνι, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε
2-3 λεπτά ακόμη να σοταριστούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε
με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα, που την έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν οι μπριζόλες και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα, που την έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν οι μπριζόλες και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε
τις μπριζόλες στα πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και φρέσκο μαϊντανό από
πάνω και τις συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου