Υλικά
2
κιλά καυτερές πιπεριές πράσινες και κόκκινες
½
κιλό καρότο
1
μάτσο σέλινο
αλάτι
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4
σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
1
½ φλιτζάνι ξύδι
½
λίτρο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε
τις πιπεριές, καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε
το σέλινο.
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Σε
μια άλλη κατσαρόλα ζεματίζουμε τις πιπεριές τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε
να κρυώσουν.
Βάζουμε
σε ένα μπολ το καρότο και το σέλινο και τα αλατίζουμε καλά.
Τοποθετούμε
μια στρώση πιπεριές σε ένα μεγάλο βάζο η τις μοιράζουμε σε μικρότερα και από πάνω
βάζουμε μια σειρά από τα καρότα και το σέλινο και μερικά φετάκια σκόρδο.
Επαναλαμβάνουμε
την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα με
το νερό και το ξύδι στα βάζα και συμπληρώνουμε με άλμη.
Σφραγίζουμε
τα βάζα και τα τοποθετούμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για ένα μήνα μέχρι να
τις απολαύσουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου