Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ



Υλικά

¾ κολοκυθάκια, στο τρίφτη
4 φλιτζάνια τραχανά
½ κιλό φέτα, θρυμματισμένη
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1-2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
3-4 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια αλεύρι
πιπέρι
1 αυγό
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα στραγγίζουμε πολύ καλά, πασπαλίζοντάς τα με ελάχιστο αλάτι.
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τον τραχανά σε ζεστό γάλα για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη φέτα, το δυόσμο, τα κολοκύθια, το τραχανά, τη κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα.
Σε λίγο γάλα αραιώνουμε ένα αυγό, περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας και την πασπαλίζουμε με τη κεφαλογραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου