Υλικά
για
την ζύμη
200
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100
γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100
γραμμάρια βούτυρο
2
αυγά
¼
κουτ. γλυκού αλάτι
2
κουτ. σούπας γάλα
για
τη γέμιση
6
ροδάκινα ώριμα
1
φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό
από ½ λεμόνι
κανέλα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε
τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα η ένα ταψάκι (25-26 εκ. διάμετρο) και
στρώνουμε τη ζύμη μας.
Καθαρίζουμε
και κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα. Τα βάζουμε
σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3
βράσεις ανακατεύοντας συνέχεια.
Αφήνουμε
το μείγμα για λίγο να κρυώσει, το απλώνουμε πάνω από τη ζύμη της τάρτας και το
πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε
με παγωτό, γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου