Η
σούπα του Ιπποκράτη επανεφευρέθηκε από τον αμερικανό Δρ Max Gerson. Η διάσημη
διατροφή Gerson έιναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών
ανθρώπων, με ανίατες ασθένειες όπως καρκίνος, φυματίωση , διαβήτης, αρθρίτιδα,
αλλεργίες, έλκη, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση , ψυχικές νόσοι, νεφρική
νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αυτή
είναι μια συνταγή σούπας που θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
και τα νεφρά. Με τη μόνη διαφορά ότι οι Αρχαίοι δεν είχαν πατάτες, τις οποίες
έχει προσθέσει ο αμερικανός γιατρός. Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε
ρίζες και βολβούς.
Υλικά
1
μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1
μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
σκόρδο
κατά βούληση
2
μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1
½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2
μέτρια κρεμμύδια
1
κιλό πατάτες
μαϊντανός
για γεύση και όχι μόνο
Εκτέλεση
Πλένουμε
όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνουμε και τα κόβουμε, σε μικρούς κύβους .
Προσθέτουμε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην
κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε
όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Κατεβάζουμε
τα λαχανικά από τη φωτιά, και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε
τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
Πολτοποιούμε
τη σούπα, ενώ είναι ζεστή, αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και
αμυλούχα υφή όταν κρυώσει.
Αφήνουμε
την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθήκευσετε στο ψυγείο.
Ο
Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές
την ημέρα για αποτοξίνωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου