Υλικά
300
γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
4
αυγά
½
φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3
φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2
βανίλιες
3
μπανάνες λιωμένες
1
μπανάνα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με νερό λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί. Σε ένα μπολ
κτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να μας δώσουν μια αφράτη μαρέγκα.
Αναμειγνύουμε
τους κρόκους των αυγών με την κουβερτούρα, όταν λιώσει. Προσθέτουμε τη μαρέγκα
και ανακατεύουμε μαλακά από κάτω προς τα πάνω. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
για να γίνει πιο αφράτη η μους.
Λιώνουμε
με ένα πιρούνι η στο μούλτι τις μπανάνες και τις μοιράζουμε σε
ποτήρια του ουίσκι η σε μπολάκια, προσθέτουμε από πάνω τη μους και την αφήνουμε
στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Όταν
είναι να σερβίρουμε κόβουμε σε λεπτές φέτες μια μπανάνα και γαρνίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου