Υλικά
1
κιλό ώριμα σύκα
1/2
κιλό ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Πλένουμε,
ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα
σύκα με τη ζάχαρη, και μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά
και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσουν, περίπου μισή ώρα.
Βάζουμε
λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο να κρυώσει για να δούμε αν έχει δέσει αρκετά.
Προσέχουμε να μην μας παραβράσει γιατί η ζάχαρη θα καραμελώσει και η μαρμελάδα
μας θα αλλάξει η γεύση και το χρώμα.
Την
μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα σφραγισμένα βάζα και όταν τη χρησιμοποιήσουμε την
διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου