Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΤΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ



Υλικά

½ κιλό πένες
2 μελιτζάνες τσακώνικες, ψιλοκομμένες
4-5 κολοκυθάκια, σε φέτες
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, και μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες.
Κτυπάμε στο μπλέντερ το ζωμό βοδινού, το μαϊντανό, το βασιλικό, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το μείγμα και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με παρμεζάνα.

Τα ζυμαρικά δεν θα πρέπει να τα βράσουμε πολύ, μιας και αργότερα θα απορροφήσουν τα υγρά από τα λαχανικά στο τηγάνι και θα μαλακώσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου