Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ



Υλικά

για την ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο   
2 αυγά           
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα           

για τη γέμιση
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια μυζήθρα
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½  κιλό σύκα φρέσκα
½ φλιτζάνι μέλι
4-5 φρέσκα σύκα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για ½  ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα η ένα ταψάκι (25-26 εκ. διάμετρο) και στρώνουμε τη ζύμη μας. Ψήνουμε την ζύμη της τάρτας στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και κτυπάμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε την κρέμα των τυριών πάνω στη ψημένη ζύμη της τάρτας.
Βάζουμε στο μίξερ τα φρέσκα σύκα αφού τα έχουμε καθαρίσει τα πολτοποιούμε ελαφρά, ρίχνουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα με τα σύκα στην επιφάνεια της κρέμας και γαρνίρουμε με φέτες από ολόκληρα σύκα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να δέσει η κρέμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου