Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



Υλικά

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, στο τρίφτη
2 κρεμμύδια, στο μούλτι
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο  
2 αυγά
1 ½  φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 ½  φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη κολοκύθα, τη περνάμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη, την αλατίζουμε και τη στύβουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τα αυγά κτυπημένα, τη γραβιέρα, την φέτα, το ρύζι το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το  πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε ένα πηκτό μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλαμποκέλαιο, ρίχνουμε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό για να φύγει το πολύ λάδι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου