Υλικά
10-12
λεμόνια
1
λίτρο ρακί ή βότκα
½
κιλό ζάχαρη
½
λίτρο νερό
χυμό
από 2 λεμόνια
1
ξυλάκι κανέλας
1
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι
ή με το ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε με προσοχή τη κίτρινη φλούδα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με το ρακί η τη
βότκα.
Αφήνουμε
το βάζο κλεισμένο σε ένα δροσερό και
σκοτεινό ντουλάπι για 10-12 μέρες. Μετά βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το
χυμό λεμονιού για 5-6 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το
προσθέτουμε στο βάζο με τις φλούδες μαζί με τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και
ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε και πάλι στο ντουλάπι για 7 μέρες.
Σουρώνουμε
το λικέρ με ένα τουλουπάνι, το μοιράζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο
ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου