Υλικά
1
½ πακέτο μπισκότα ( πτι-μπερ)
½
φλιτζάνι κακάο
1
φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
1
φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
2
κρόκους αυγών
1
βανίλια
¼
φλιτζανιού κονιάκ
½
φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1/3
φλιτζανιού πεκάν ψιλοκομμένα
3
κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
4-5
ρολάκια γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει το αποσύρουμε από τη φωτιά
και ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, τη
βανίλια, το κονιάκ και τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά για να
γίνει λείο το μείγμα.
Σπάμε
τα μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και τα
αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το περγαμόντο και τους
ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.
Στη
συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σφικτά για να του
δώσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα. Βάζουμε τον «σαλάμι» στην κατάψυξη για αρκετές
ώρες.
Για
να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου