Yλικά
4
μέτρια μήλα
1
φύλλο σφολιάτας
1
φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4
κουτ. σούπας ξανθές σταφίδες (μουλιασμένες σε κονιάκ)
1
κουτ. σούπας κανέλα
1
κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
5-6
καρφάκια γαρίφαλο
1
κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
ζάχαρη
άχνη και κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε
το φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα
αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη τη κανέλα, το λεμόνι, τα
γαρίφαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε.
Kαθαρίζουμε
τα μήλα αφαιρώντας τη φλούδα και τους
σπόρους και τα βάζουμε στο κέντρο της κάθε σφολιάτας. Βάζουμε στο κέντρο κάθε
μήλου από μία κουταλιά σούπας από το μείγμα του μπολ. Πιάνουμε τις άκρες κάθε
φύλλου, τις ενώνουμε πάνω από κάθε μήλο και πιέζουμε σφιχτά δημιουργώντας
πουγκάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά
περίπου.
Όταν
τα βγάλουμε από το φούρνο τα σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και
κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου