Υλικά
2
φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
2
κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2
κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½
φλιτζάνι λευκό κρασί
½
κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1
κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
200
γραμμάρια γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5
λεπτά και μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, πασπαλίζουμε
με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και
αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις
ντομάτες αλάτι και πιπέρι και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για
40 λεπτά περίπου.
Όταν
το φαγητό μας είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι
και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε
ρύζι στα πιάτα και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και τη σάλτσα
του και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου