Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ



Υλικά

1 κιλό κουμ κουάτ
800 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια μέλι
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
1 ξυλάκι κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα κουμ κουάτ σε αρκετό νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 4-5 φορές προκειμένου να φύγει η πικρίλα που έχουν τα κουμ κουάτ και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή αν θέλουμε τη μαρμελάδα μας με χοντρά κομμάτια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη με το μέλι και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό του κουμ κουάτ, την αρμπαρόριζα, τη κανέλα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και την κανέλα και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου