Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ


Υλικά

1 μπαγκέτα
250 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
5 κουτ. σούπας βούτυρο
5-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με το σκόρδο και το βασιλικό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι..
Βάζουμε την μπαγκέτα σε μια επιφάνεια εργασίας και ξεκινώντας από την άκρη την κόβουμε ολόκληρη σε μέτριες φέτες, ενωμένες μεταξύ τους.
Αλείφουμε τις φέτες της μπαγκέτας με το μείγμα βουτύρου-σκόρδου-βασιλικού και στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας ανάμεσα στις φέτες. Τυλίγουμε την μπαγκέτα με αλουμινόχαρτο και την βάζουμε σε ένα ταψί η στη σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να γίνει ελαφρώς τραγανό και λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου