Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ




Υλικά

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κιλού ζάχαρη
250 γραμμάρια μαργαρίνη
1 ½ - 2 κουτ. σούπας κανέλα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
ξύσμα από 2 λεμόνια
3 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι φουντούκια, τριμμένα

Εκτέλεση

Κτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και κτυπάμε για λίγο ακόμα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη κανέλλα, το μπεικιν πάουντερ και τα φουντούκια και ζυμώνουμε απαλά ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου και την κόβουμε σε μπισκότα με ένα ποτήρι η με τις κατάλληλες φόρμες στο σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20-25 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου