Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛO




Υλικά

6 μήλα
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα και τα κουκούτσια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και το χυμό του λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 φλιτζάνια νερό, τη κανέλα, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τα βράζουμε για ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μέσα σε ένα βάζο. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει. Βγάζουμε την κανέλα και την φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα μήλα.
Τα σερβίρουμε με λίγη κανέλλα και διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου