Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Υλικά

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο
4 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2 ½  φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι ανθότυρο, θρυμματισμένο
4-5 λουκάνικα, σε φέτες
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τη φέτα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και τα ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα του μπολ ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να ενωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ αφού πρώτα την έχουμε αλείψει με βούτυρο και τη έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί, βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα η τη μύτη ενός μαχαιριού και αν αυτή βγει καθαρή, αυτό έχει ψηθεί.
Όταν κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου