Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ



Υλικά

½  κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3-4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες στο τρίφτη
½  κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τις πιπεριές για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια, τα ανακατεύουμε 2-3 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε λίγο χρόνο να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες τη ζάχαρη, τη ρίγανη και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά περίπου.
Συνοδεύουμε με ρύζι η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου