Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
150 γραμμάρια γκούντα, τριμμένο
150 γραμμάρια γιαούρτι
100 γραμμάρια βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
4 αυγά
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ  βάζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με τη μαγιά και ελάχιστο αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας, τη ρίγανη, το πιπέρι και τέλος το γιαούρτι. Κτυπάμε το μείγμα με το σύρμα να γίνει ένας λείος και παχύρευστος χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα, το γκούντα, τη κεφαλογραβιέρα ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη, αντικολλητική μακρόστενη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 περίπου, ελέγχοντας με ένα μυτερό μαχαίρι η μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου