Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ




Υλικά

1 κιλό γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 φλιτζάνι φουντούκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 φλιτζάνια νερό
4 κρόκοι αυγών
½ φλιτζάνι μέλι
½  φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
φλούδα ενός λεμονιού
κανέλλα για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει, ρίχνουμε τη φλούδα λεμονιού και το ρύζι, ανακατεύουμε και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών τους κτυπάμε με ένα λεπτό σύρμα, προσθέτουμε λίγο γάλα, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε για να μην μας σβολιάσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια τα φουντούκια και τις σταφίδες.
Όταν βράσει το ρύζι - πρέπει στην κατσαρόλα μας να έχει μείνει λίγο νερό - ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση,
Αν μας γίνει σφικτό το μείγμα και το θέλουμε πιο ρευστό προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου