Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΟΝΟΥ




Υλικά

3 κονσέρβες τόνο σε νερό 
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό, κτυπημένο
1 καρότο, τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο η όσο πάρει
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ούζο
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά τον τόνο, τον βάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα τους αλευρώνουμε και ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι η φριτέζα. Μόλις κάψει το λάδι, τους τηγανίζουμε λίγους-λίγους μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα απ όλες τις πλευρές -δεν τους τηγανίζουμε πολύ για να πάρουν σκούρο χρώμα. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου